Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tsipras: Sankcije protiv Rusije nisu produktivne

tsipras

Sankcije uvedene protiv Rusije zbog njenih postupaka u Ukrajini nisu produktivne, izjavio je grčki premijer Alexis Tsipras na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u Atini sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

“Mi smo u više navrata rekli da začarani krug militarizacije, retorika iz doba hladnog rata i sankcije nisu produktivni. Rješenje je dijalog”, rekao je Tsipras novinarima, prenosi BBC.

Na koferenciji za novinare ruski predsjednik Vladimir Putin naglasio je da Moskva smatra pitanje Krima “zauvijek” zatvorenim, te istakao da ni sa kim neće voditi bilo kakve pregovore na tu temu.

On je rekao i da će Moskva biti primorana da reaguje na akcije SAD u Evropi, upozoravajući da protivraketni sistemi u Rumuniji i Poljskoj predstavljaju direktne prijetnje bezbjednosti Rusije.

SAD tvrde da štit u Evropi treba da zaštiti zemlje-članice NATO-a od raketa kratkog i srednjeg dometa, naročito sa Bliskog istoka.

Putinova posjeta Grčkoj predstavlja pokušaj da se ojačaju veze sa prijateljskom državom u Evropi u vrijeme kada se nastavljaju diplomatske tenzije između Rusije, EU i SAD, prenosi BBC.