Seminar o značaju liderstva za razvoj biznisa u VTK BiH

biznis-forum-otvaranje-1

Seminar o temi “Značaj liderstva za razvoj biznisa” bit će održan u ponedjeljak, 30. maja u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori (VTK) Bosne i Hercegovine.

Cilj seminara je unaprijediti razumijevanje modernog poimanja liderstva, u smislu sposobnosti lidera da inspirira, motivira i ubjeđuje sljedbenike da se na bazi zajedničke vizije prihvati rizik promjene, da se promjena realizira i institucionalizira, te razvije svijest da je liderstvo moguće prakticirati na svim nivoima i u svim ambijentima u kojima je potrebno i moguće vršiti promjene postojećeg stanja.

Ovaj skup će putem interakcije između predavača i učesnika kreirati osnovu za razumijevanje ključnih pojmova i sadržaja liderstva, artikulirati i definirati različite tipove i specifičnosti liderstva, uticaj situacije na liderstvo, te naglasiti i druge značajne odrednice primjene liderstva u sve zahtjevnijem i dinamičnijem svijetu biznisa.

Posebno je važan za menadžment u različitim organizacijama i kompanijama, koji svojim načinom komuniciranja sa saradnicima i sljedbenicima mogu kreirati poticajnu atmosferu unutar organizacije.

Predavač na seminaru bit će Selmo Cikotić, najavljeno je iz VTK-a BiH.