Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Terry: Mourinho je prava stvar za United

mourinho terry

Kapiten Chelseaja John Terry očekuje da će Jose Mourinho biti uspješan u Manchester Unitedu ocijenivšio da je Portugalac pravi trener za taj klub.

Mourinho je u petak imenovan za novog trenera Uniteda, gdje je zamijenio otpuštenog Louisa van Gaala. Mourinho je bez posla od prošlog decembra, kada ga je otpustio Chelsea.

On je u dva navrata predvodio Chelsea i najuspešniji je trener u klupskoj historiji, a Terry je sa njim osvojio osam trofeja.

“To su fantastične vijesti za Manchester United. Siguran sam da će navijači i igrači Uniteda biti oduševljeni, a već sam u više navrata rekao da je on najbolji trener sa kojim sam ikada radio. On će biti odličan za United, siguran sam”, rekao je Terry.

Osim Mourinha, još dva strana trenera predvodiće dva velika engleska kluba, Antonio Conte će ovog ljeta preuzeti Chelsea, a Pep Guardiola radiće u Manchester Cityju.

“Mislim da je to odlično za engleski fudbal. Jose i Pep u Manchesteru, a Conte dolazi u Chelsea. Vidjet ćemo pravu borbu među tenerima koji će željeti dobro da počnu. Očekuje nas zanimljiva sezona”, dodao je Terry.

Manchester United drugi put u posljednje tri sezone nije uspio da se plasira u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ovu sezonu ekipa je završila na petom mjestu na tabeli i igraće u Ligi Evropa.

United je ove sezone osvojio FA kup pobjedom nad Crystal Palaeom od 2:1, 21. maja na Wembleyju, a to je bila posljednja utakmica Louisa van Gaala na klupi ekipe iz Mančestera.