Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Blizanci djedu Halidu “skaču po glavi” i pjevaju “Miljacku”

halid beslic unuci
Foto: Azra Family

Igraju se mališani po cijele dane, a kad bi im roditelji dopustili, igrali bi se oni i noću. Najdraže im je uvući se u parkić koji sam im napravio u dvorištu našega motela, rekao je Halid Bešlić (62).

Sarajevski pjevač pozirao je časopisu Azra Family s unucima Lamijom i Belminom-Kanom, kojima će krajem juna prirediti zabavu za drugi rođendan. Pjevač kaže da nakon svakog koncerta, bez obzira koliko kasno završi, žuri u Sarajevo jer su mu jutra rezervirana za igru s blizancima.

– Posao uvijek može malo pričekati, barem pola sata, pa se ja uvučem s unučićima među igračke i zabavljam ih dok mi bjesomučno zvrnda mobitel – kaže pjevač. Njegov sin Dino (37) sa suprugom Mahirom živi na istom spratu zgrade kao i roditelji, pa baka Sejda i djed Halid često uskaču u pomoć i čuvaju mališane.

94dd3697bfd83edde82a

Foto: Azra Family

– Ma mogu mi skakati po glavi, što da vam kažem! Lamija i Belmin naše su najveće blago, miljenici kojima želimo pružiti u životu sve što možemo – kaže djed. Pjevač svaki slobodan trenutak s porodicom nastoji provesti u selu Sezimovci, gdje porodica ima motel i imanje. Na nekim koncertima Halida prati sin, a zajedno su obišli i gradove na Halidovoj američkoj turneji, koja je završila prije dva mjeseca.

– Često nastupam u inostranstvu , a kući se rijetko vraćam praznih ruku. Pokušavam unuke razveseliti sitnicom bez obzira gdje sam bio, u Dugom Selu ili Americi – rekao je Halid. Žali se da više nije u fizičkoj kondiciji kao prije nekoliko godina zbog čega trčanje za unucima prepušta sinu. Glazbe se i dalje ne želi odreći.

Foto: Azra Family

Foto: Azra Family

– Nema govora o penziji. Uskoro ću ući u studio i snimiti novi album koji želim predstaviti obožavateljima već početkom jeseni – najavio je najpoznatiji pjevač narodne muzike. Nakon 40 godina karijere ipak još ima neostvarenih želja.

– Najviše bih se obradovao kad bi blizanci dobili brata ili sestru. Oduvijek sam želio imati kuću punu djece. Sretni smo i veseli, a unučići i zapjevaju ponekad, redom moje pjesme, a najčešće “Miljacku”, rekao je Sarajlija.

Stan na dar

Halidov sin Dino oženio se Mahirom 2010. godine. Prije dvije godine rodili su se Lamija i Belmin-Kan, a djed Halid i baka Sejda svakodnevno pomažu bračnom paru. Sinu i snahi pjevač je kupio stan na istom spratu zgrade u kojoj i on živi.