Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Khan i Cameron zajedno u kampanji protiv izlaska Britanije iz EU

David-Cameron-Sadiq-Khan-662747

Gradonačelnik Londona i član Laburističke stranke Sadiq Khan pridružiće se britanskom premijeru Davidu Cameronu u kampanji protiv izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, javlja Anadolu Agency (AA).

Khan će se u ponedjeljak zajedno s Cameronom, liderom Konzervativne stranke, pojaviti u zajedničkoj kampanji u kojoj će pozvati na ostanak te zemlje u 28-članom bloku.

Cameron je tokom višemjesečne kampanje isticao da će Velika Britanija biti “sigurnija i jača”, ako ostane u Evropskoj uniji, ali taj stav nisu dijelili neki od njegovih stranačkih kolega, posebno bivši gradonačelnik Londona, Boris Johnson koji je poručio da će podržati kampanju za izlazak iz EU

Kampanja za ostanak u Uniji je intenzivirana pred referendum zakazan 23. juna o tom pitanju. Povodom toga, Khan će se danas pridružiti Cameronu u kampanji pod motom “Britanija je jača u Evropi”. Kako je kazao, pitanje referenduma je bitnije od političkih razlika između dvojice zvaničnika.

Lider Laburističke stranke Jeremy Corbyn odbio je zajedničko pojavljivanje s Cameronom, iako se obojica slažu oko pitanja o ostanku u EU.