Pellegrini: Povlačim se iz fudbala ako ne dobijem interesantnu ponudu

manuel pellegrini

Čileanski fudbalski stručnjak i odlazeći trener Manchester Citya Manuel Pellegrini izjavio je da u slučaju da ne dobije interesantnu ponudu, planira okončati trenersku karijeru.

Pellegrini je u razgovoru za “The Guardian” govorio o karijeri, angažmanu u Manchester Cityju, ali i o planovima za budućnost. Inače, ugovor sa Manchester Cityem Pellegriniju ističe 30. juna, nakon čega ga preuzima Španac Pep Guardiola.

Govoreći o dolasku Guardiole na čelo “građana”, Pellegrini je podsjetio kako je Guardiola u januaru ove godine izjavio kako dolazi u Englesku, što je, prema njemu, bio nepromišljen korak 45-godišnjeg Španca.

Dodaje kako je ranije saznanje o dolasku Guardiole u Manchester City uticalo na nastavak takmičenja i igru Manchester Cityja.

“Mediji su kasnije počeli pisati – Guardiola dolazi ovamo, Guardiola dolazi u Arsenal, pa u Manchester. Mislim da to nije bilo fer prema menadžerima svih klubova”, kazao je Pellegrini.

Upitan da prokomentariše narednu sezonu Premiershipa, u kojem će klubove iz Manchestera predvoditi Jose Mourinho i Pep Guardiola, Pellegrini je kazao: “Cijela Premier liga će biti vrlo interesantna. Može se ponovo desiti ono što se desilo ove godine sa Leicester Cityem, ali to nije normalno.”

Pellegrini je na pitanje da li bi se “katastrofa” u Chelseu mogla ponoviti Joseu Mourinhou i u Manchester Unitedu, kazao kako ne zna šta će se desiti sa Mourinhom u budućnosti.

Kada je u pitanju nastavak njegove karijere, iako već postoje neka interesovanja za njega u Everotnu, Pellegrini je rekao:

“Ako ne budem imao nekih zaista ozbiljnih opcija, ja ću se povući. To može biti za sada, do decembra, na godinu ili zauvijek. Naravno, dobru ponudu ne bih propustio, jer one me drže u životu.”

Čileanac je ranije trenirao brojne klubove, a među njima su San Lorenzo, River Plate, Villareal, Real Madrid, Malaga.