Zabava kod razrednog starješine pretvorila se u tragediju

milica

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas kod Kragujevca u Srbiji nastradala je učenica četvrtog razreda Druge tehničke škole iz ovog grada, Milica Milojković.

U nesreći je povrijeđena njena drugarica iz razreda Aleksandra Jovanović, koja je slomila ključnu kost i čeka operaciju. Automobil marke “peugeot” u kome su bili poginula i povrijeđena vozio je Marko Komatović, takođe učenik ove škole. Komatović je van životne opasnosti i bez teških tjelesnih povreda.

Svi učenici su išli u isto odjeljenje. Okupili su se tog dana na placu u selu Čumić kod svog razrednog starješine Miroslava Vukadinova. Njihovo druženje bilo je tradicija, a djeca su se uveče vraćala u koloni od pet automobila. U istoj koloni bile su još dvije profesorice, koje su takođe prisustvovale slavlju.

Milica Milojković

Milica Milojković

Kako za “Blic” kaže razredni starešina Miroslav Vukadinov okupljanje koje je počelo u 9 sati izjutra se, nažalost, pretvorilo u tragediju.

Pravio se roštilj, djeca su igrala i fudbal i uveče su krenuli svojim kućama. Kako kaže njihov razredni, niko nije bio pod dejstvom alkohola.

“Čuo sam jak udar, zato što se nesreća dogodila nepunih 500 metara od kako su krenuli iz sela. Zbog čega je Marko skrenuo na drugu stranu, ne znam, nije preticao nikoga. Ja sam dotrčao do mjesta nesreće, on je bio sav u krvi. Djevojčica Aleksandra je bila na zadnjem sjedištu, jedva smo je izukli, dok je nastradala Milica Milojković, bila naprijed i nije davala znake života”, kaže razredni.

Djeca i profesori ove škole će danas posjetiti porodicu nastradale učenice koja je bila i organizator druženja. Bila je odličan đak, predsjednica odjeljenske zajednice, a ovo je bilo druženje pred matursko veče, koje je zakazano za 2. jun.