Košarkašice Play Offa i Banovića sutra za titulu prvaka BiH

rmu banovici

Košarkašice Play Offa i Banovića sutra će igrati ponovljenu utakmicu sedmog kola Lige za prvaka BiH. Pobjednik tog meča osvojit će titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Odluka o ponavljanju utakmice koju su Banovići prije dvije sedmice dobili sa 69:63 donesena je nakon žalbe ekipe Play Offa zbog nastupa košarkašice Tamare Kapor. Naime, Kapor je već u toku ove sezone promijenila klub dva puta zbog čega nije imala pravo nastupa za Banoviće, te po automatizmu pobjeda Banovića u tom susretu nije bila regularna.

Banovići i Play Off u dosadašnjem dijelu takmičenja imaju učinak od osam pobjeda i jednog poraza, a bore se za svoj prvi trofej prvaka BiH. Trener Play Offa Goran Lojo vjeruje da njegove košarkašice ove sezone mogu krunisati trogodišnji rad i osvojiti najveći trofej u historiji tog sarajevskog kluba.

– Smatram da možemo pobijediti ako budemo igrali na visokom nivou. Očekujem kvalitetnu utakmicu, a neka pobijedi bolja ekipa koja će sigurno zasluženo osvojiti titulu prvaka BiH. Titula bi svakako bila kruna rada i izgradnje ekipe koju smo počeli prije tri sezone s mladim i perspektivnim igračicama. To bi bila nagrada za naporan trud svih ovih godina – izjavio je Feni Lojo.

Lojo može računati na sve igračice koje su zdrave i spremne za sutrašnji derbi, a utakmica će biti odigrana u Banovićima u 19 sati.