Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Političar namjerno smetao kolima Hitne pomoći

mercedes hitna1

Boris Záhumenský (45), lokalni slovački političar iz okolice Trenčina koji je svojedobno pripadao kršćanskoj demokratskoj stranci, zaprepastio je tamošnju javnost jer se u petak namjerno čak nekoliko kilometara vozio ispred kola hitne pomoći!

U vozilu se nalazio stariji pacijent u kritilčnome stanju, a snimka svjedoči i tome da je Záhumenský tokom suludog provoda u svom Mercedesu ugrožavao živote ostalih sudionika u prometu.
Junak priče se u međuvremenu oglasio, s tim da je Záhumenský sebe prikazao kao žrtvu, a vožnju ispred kola hitne nazvao plemenitim djelom!

Záhumenský je javnost u međuvremenu pokušao uvjeriti da je on samo krčio put u želji da pacijent čim prije stigne u bolnicu u Trenčinu, te je izjavio da je silno tužan zbog reakcija koje su ga zadesile.

“Riskirao sam vlastiti život i novi Mercedes da bi mi se tako vratilo. Razočaran sam”, izjavio je Záhumenský, koji je, istina, tokom samom sebi zadane misije upalio sva četiri “žmigavca” i trubio.

Kako će biti kažnjen tamošnja policija još nije odlučila, ali zato je javnost pozvala da mu se vozačka dozvola oduzme po hitnom postupku, ali i da ga se najozbiljnije uputi na psihijatrijsku obradu.