Georgiev optužio Čolića da je radio za UDBU

zdravko colic

Crnogorski pjevač Vlado Georgijev ozbiljno je optužio Zdravka Čolića. Na jednoj je radio postoji kazao kako je legendarni Sarajlija radio za zloglasnu UDBU.

Naime, Georgijev tvrdi da se to događalo sedamdesetih i osamdesetih prošlog stoljeća, a o tome govori, kako tvrdi Vlado, i Čolina pjesma ‘Pisat ću joj pisma druga’. “Čola se držao ozbiljnih suradnika, imao je dobre pjesme. Nabrajao je sve gradove u pjesmama, i to potvrđuje da je bio pod kontrolom službe državne sigurnosti. Nije bilo moguće biti zvijezda u to vrijeme i napuniti Marakanu, a da nisi otpjevao “Druže Tito, mi ti se kunemo”, kazao je Georgiev i tako dolio ulje na vatru na ovu temu koju srpski mediji povremeno ožive. Podsjetimo, Zdravko je gradio i karijeru u Rusiji i Njemačkoj.

Ove je tvrdnje nekada govorio i Živan Velisavljević, nekada dugogodišnji djelatnik Udbe. Isti je tvrdio da je Titov suradnik Stane Dolenc vodio akciju koja je za cilj imala kontrolirati mlade putem glazbe. Udba je imala želju mlade pretvoriti u bezopasne klaune bez revolucionarnih ideja. Prvi od glazbenika koji je pristao biti dio te priče jest Goran Bregović.

Crnogorski pjevač koji je pokrenuo ovu priču, poznat je i po tome što je bio nezadovoljan presudom Karadžiću te se obrušio na Brammertza.