Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Google predstavio kućnog robota

maxresdefault (1)

Kućni robot stavlja posuđe u mašinu, donosi pivo ‘vlasnicima’, a može i da se spotakne na koru od banane.

Ekipa kompanije Boston Dynamics (koju je kupio Google i sada je dio kompanije Alphabet), objavila je novi video-snimak u kojem je predstavila novog robota.

Kompanija je do sada u svojim video-snimcija prikazala veliki napredak koji je postigla na polju robotike – njeni roboti odlično kreću po neravnom terenu u šumi, po travi, mogu da podižu i nose teret, a naročito je zanimljiv video u kojem jedan od zaposlenih u kompaniji napada robota štapom, a robot se nakon gubitka ravnoteže i padanja ponovo uzdiže na noge bez muke.

Novi robot nazvan je SpotMini i zamišljen je kao mali kućni robot koji bi ljudima trebalo da pomaže u obavljaju svakodnevnih aktivnosti poput stavljanja sudova u mašinu, donošenja hrane i pića i slično.

SpotMini može neometano da se kreće po stepenicama, zavuče se ispod stola (Yahoo piše da se kreće poput psa), a zahvaljujući dodatku koji liči na glavu dinosaurusa može da nosi i limenke i čaše.

Uprkos svim probojima Boston Dynamicsa na polju robotike, najnovije glasine kažu da Larry Page i Sergey Brin žele da prodaju kompaniju.

Više o sposobnostima novog robota pogledajte u priloženom videu.