Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poljaci penalima izbacili Švicarsku i prošli u četvrtfinale

poljska euro2016

Nakon 120 minuta igre i penal lutrije reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

U 90 minuta regularnog dijela utakmice bilo je 1:1. Poljaci su poveli golom Blaszczykowskog, i na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Poljaka od 1:0.

Švicarci su izjednačili u finišu utakmice, kada je Shaqiri izjednačio na 1:1.

U dva produžetka nije bilo golova, a onda se pristupilo izvođenju penala. Tragičar je bio Granit Xhaka koji je promašio u drugoj seriji. Svi Poljaci su bili precizni s bijele tačke i na kraju slavili s ukupnih 6:5 i prošli u četvrtfinale. Grzegorz Krychowiak bio je igrač koji je izveo odlučujući penal i odveo svoju reprezentaciju dalje.

Krychowiak pogodio u petoj seriji

Krychowiak pogodio u petoj seriji

Tako su se od Evrpskog prvenstva oprostila i dva Bosanca, selektor Švicaraca Vladimir Petković i napadač Švicaraca Haris Seferović. Od 18 sati igraju Vels – Sjeverna Irska, a od 21 sat Hrvatska – Portugal.

Remi za remijem…

Jedan zanimljiv podatak vezan je za utakmice koje su na ovom Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrane na stadionu Stade Geoffroy Guichard u St. Etienneu. Sva je završena remijem. Portugal – Island 1:1, Hrvatska – Češka 2:2, Engleska – Slovačka i danas Švicarska – Poljska 1:1.