Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Težak poraz kadeta BiH u drugom kolu SP-a

BIH FRANCUSKA

U drugom kolu Svjetskog prvenstva u Španiji, naša U17 košarkaška selekcija je poražena od reprezentacije Francuske 65:84.

Francuzi su bolje otvarili utakmicu i došli do vodstva od 6:2, a nakon pet minuta imali osam poena viška (11:3).

Imali su Francuzi uskoro i 13 viška, ali do kraja prve četvrtine naši dečki vratili su se na minus sedam (18:25).

I na početku druge dionice ista slika na parketu, Francuzi dobro skaču u napadu, te nakon šest minuta igra dolaze do petnaest poena viška. Ipak, i to smo nekako smanjili i na poluvrijeme se otišli rezultatom 36:43.

Kako smo počinjali prve dvije četvrtine, počeli smo i treću. Loše. Francuzi već nakon četiri minuta igre imaju 12 viška.

Na kraju prvog dijela na semaforu je stajao rezultat 43:36 u korist Francuske.

BIH FRANCUSKA1

No, za razliku od prve dvije četvrtine, u trećoj se nismo uspjeli vratiti. Francuzi su u posljednju dionicu ušli s rezultatom 65:42. I više nije bilo popravnog. Loš dana za naše zlatne momke, završilo je 84:65 u korist Francuske.

U našoj momnčadi najbolji učinak je imao Džanan Musa s 19 poena. Čampara je ubacio 12, a Čerkezović 10 poena. U pobjedničkom sastavu, bolji od ostalih bili su Hoard sa 23, te Pons sa 22 poena, dok je Fevrier ubacio 18 poena.

Nakon prva dva kola naša selekcija je upisala jednu pobjedu i jedan poraz, a u narednom kolu za protivnika će imati reprezentaciju Južne Koreja, koja je u prvom kolu upisala iznenađujući trijumf upravo protiv selekcije Francuske.