Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neven Subotić napušta Dortmund

nevensubotic-cropped_1dvdbepaeen4i1iurbsg14gsei

Srbijanski fudbaler Neven Subotić potvrdio je danas da napušta Borussiju Dortmund u kojoj je proveo osam godina, a navijačima je poručio da će mu njemački klub zauvijek biti u srcu, javlja Anadolu Agency (AA).

Subotić je na svom profilu na Facebooku potvrdio da napušta “milionere” iako ga za klub vežu još dvije godine ugovora.

“Prošle sezone sam shvatio da je moja ljubav prema fudbalu i aktivnoj ulozi u timu prevelika da bih samo posmatrao sa strane. Fudbal je važan do mog života, ne mogu bez njega. U najboljim sam igračkim godinama, želim da napredujem svakog dana i da dam sve što mogu za tim. Želim da imam osjećaj da sam potreban i da dam sve za svoj klub. Ne želim da novac zarađujem sjedeći na klupi. Borussija će mi uvijek biti u srcu”, napisao je na Subotić.

Subotić je osam godina nastupao za “milionere” sa kojima je osvojio dvije šampionske titule, Kup i dva Superkupa Nemačke. Bio je standardni dok je Jurgen Klopp bio u Bundesligi, ali to se promijenilo od kako je došao Thomas Tuchel.

Posljednjih mjeseci engleski i njemački mediji javljaju je za usluge Subotića zainteresovan Liverpool, koji sa klupe predvodi njegov bivši trener Klopp.

Ovaj rođeni Banjalučanin je član Borussije iz Dortmunda od 2008. godine, a prije toga je igrao za Meinz.

Za A selekciju Srbije debitovao je u martu 2009. godine na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. Za reprezentaciju Srbije je upisao 36 nastupa, postigao je dva gola, ali se povukao iz nacionalnog tima 2014. godine.