Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan otvorenih vrata u fojničkoj tvornici namještaja MS&WOOD

IMG_2259

Danas je u fojničkoj tvornici namještaja MS&WOOD upriličen “Dan otvorenih vrata” za učenike osnovnih i srednjih škola u Fojnici, njihove roditelje, student i sve građane Fojnice, a najboljim učenicima u školskoj 2015/2016 su uručene prigodne nagrade.

Posjetioci su obišli tvornicu u kojoj se proizvodi jedan od trenutno najkvalitenijih namještaja u Evropi. Kombinacija znanja i vještina vrhunskih majstora sa najsavremenijom tehonologijom stavili su ovu tvornicu na evropsku i svjetsku mapu najboljih na svijetu.

Posjetioce je posebno zanimala činjenica da se radi u tvornici koju su posjetili proizvodi namještaj koji je dvostruko nagrađen na prestižnom Sajmu namještaja u Kelnu, te da su stolica i stol iz najnovije “Primum Collection 2016” MS&WOOD- a uvršteni u ovogodišnju redovnu postavku Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu. “Inovacije, kvalitet, znanje i vještine naših majstora čine da ovo naše drvo u pravim rukama postaje nešto posebno.

Drago nam je zbog svih ovih prestižnih nagrada, ipak, draže su nam pohvale svih ovh ljudi. To je znak da smo na dobrom putu da ovoj djeci osiguramo uvjete da unaprijeđuju svoja znanja i da uče od najboljih kako bi sutra svi oni proizvodili još kvalitetnije”, izjavio je direktor MS&WOOD, Muhamed Pilav.

On je naglasio kako svi zajedno moramo znatno dići nivo znanja naših učenika i cijele nacije jer novu vrijednost stvara samo znanje a ne obični, odnosno prosti rad.

“Kod nas se u školu ide zbog diplome a u razvijenim zemljama zbog znanja. Razvijene zemlje ne priznaju naše diplome i imaju četiri puta više stručnjaka nego mi, zato i jesu razvijene, dok mi za njih radimo lohn poslove”, kazao je Pilav.

Posjetioci su osim proizvodnih pogona, mogli vidjeti i sistem energetske efikasnosti i zaštite okoline, koji podrazumijeva iskorištavanje obnovljivih izvora energije u proizvodne svrhe, lijepo uređene prilaze, parkove, te moderan restoran za radnike u kojem su se mogli osvježiti.

Prigodnim poklonima i nagradom sa po 100 KM nagrađena su četiri najbolja učenika Srednjoškolskog centra u Fojnici: 1. razred stolara: Nikola Grabovac, 1. razred tehničara: Nedžmin Buljina i Kenan Handžić, 2. razred tehničara: Amin Ibrišević.