Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U četvrtak prezentacija podataka iz svih pet oblasti popisa

popis stanovnistva

Na prezentaciji rezultata popisa stanovništva i domaćinstava i stanova u BiH 2013. koja će biti održana u četvrtak u Sarajevu bit će objavljeni podaci iz svih pet oblasti popisa, potvrđeno je Feni iz Agencije za statistiku BiH.

Tako će biti prezentirani podaci o ukupnom broju stalnih stanovnika, njihove demografske karakteristike, obrazovne i ekonomske karakteristike, stanovi i zgrade, te podaci o poljoprivredi.

Danas će biti održana i dopisna sjednica Centralnog popisnog biroa Bosne i Hercegovine, a trebao bi biti razmatran presjek stanja aktivnosti na popisu, pravilnik o arhiviranju i uništavanju popisne građe, te produženje ugovora za zakup prostora za Centralno obradno mjesto.

Kako je ranije objavljeno, članovi Centralnog popisnog biroa iz Republike Srpske povukli su se iz tog tijela i neće više učestvovati u njegovom radu, u skladu sa zaključkom Vlade da će takav postupak uslijediti ako direktor Agencije za statistiku BiH, Velimir Jukić, do 25. juna ne povuče odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH.