Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: Nismo bez izgleda protiv Beitara

fena_amir_spahic_sloboda

Nogometaši tuzlanske Slobode okončali su pripreme u Čatežu i vraćaju se u Bosnu i Hercegovinu.

Pripreme su silom prilika skraćene za tri dana, s obzirom na to da 30. juna, Tuzlaci u Zenici igraju susret prvog pretkola Evropske lige protiv Beitara iz Jerusalema. Da je na izvlačenju parova odlučeno da Sloboda u prvoj utakmici bude gost, ekipa Husrefa Musemića putovala bi direktno iz Čateža.

Dolazak Slobode u Zenicu očekuje se oko 19.00 sati, a u srijedu u 17.00 sati planiran je prvi i jedini trening na Bilinom polju, otprilike sat prije Izraelaca koji su već stigli u Zenicu.

– Nismo bez šansi protiv trećeplasirane ekipe izraelske lige, bez obzira na to što ne možemo računati na neke igrače koji nisu dobili radne dozvole (Fatić i Lazevski). Analizirali smo više puta igru Beitara putem videozapisa, igraju čvrsto, ali i mi svoje adute imamo – izjavio je za Fenu Amir Spahić, pomoćnik Husrefa Musemića.

Slobodino izdanje u „generalki“ protiv Domžala, također sudionika Evropske lige, okončano je s pola tuceta golova u mreži „crveno-crnih“. Posebno je nesiguran bio vratar Kenan Pirić, koji je kriv barem za polovicu primljenih golova.

– Ta nas je utakmica otrijeznila i vratila u stvarnost. I dobro je da smo poraženi u pripremnoj utakmici. Sve tri naše utakmice pratilo je dosta menadžera, ne znam koliko je to uticalo na igru pojedinih igrača. Sigurno je da ćemo protiv Izraelaca pokazati svoje pravo lice. Za nas bi i minimalna pobjeda bez primljenog gola bila sjajan rezultat – zaključio je Spahić.

Sloboda će odsjesti u hotelu „Dubrovnik“. Zdravstveni bilten je uglavnom dobar, osim što se na povredu žali stoper Haris Mehmedović.

Utakmica Sloboda – Beitar igra se u četvrtak od 18.00 sati.

Sudije su: Glenn Nyberg s pomoćnicima Stefanom Hallbergom i Joakimom Amri Nilssonom, dok je četvrti sudija Bojan Pandžić (svi iz Švedske). Delegat susreta je Jean Paul Mievis (Belgija).