Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eksplozije na aerodromu u Istanbulu, ima mrtvih i ranjenih (VIDEO)

aerodrom istanbul

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dvije eksplozije, a čuje se i pucnjava, javlja Reuters pozivajući se na lokalne medije.

Turski zvaničnici navode da uzrok eksplozija može biti napad samoubica ili postavljena bomba, javlja CNN Turk. Kako se navodi, pucnjava se čula sa parkinga aerodroma.

Svjedoci kažu da su taksisti ranjene prevozili na aerodrom.

Ministar pravde Republike Turske Bekir Bozdag izjavio je večeras da je, prema informacijama s kojima raspolaže, u terorističkom napadu u Istanbulu poginulo deset, a ranjeno više desetina ljudi.

“Prema informacijama s kojima raspolažem, jedan terorista je najprije iz automatske puške Kalašnjikov otvorio vatru na ulazu u terminal za međunarodne letove, a zatim aktivirao eksploziv na sebi. Imamo oko deset šehida i 20 ranjenih”, rekao je Bozdag.

Premijer Turske Binali Yildirim je istakao da je nakon eksplozije koja se u utorak navečer desila na istanbulskom aerodromu Ataturk izdao nalog da se formira krizni štab.

Yildirim je telefonom razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Efkanom Alom i guvernerom Istanbula Vasipom Sahinom. Turski premijer je izdao nalog da se formira krizni štab u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Prema prvim informacijama, eksplozija se desila na terminalu za međunarodne letove.

Odmah nakon eksplozije, na mjesto događaja upućene su brojne policijske i ekipe hitne medicinske pomoći.

Na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko fotografija na kojima se vidi aerodrom nakon eksplozija, kao i video na kojem se vide hitne službe kako dolaze na lice mjesta.