Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suprugu ubio nožem, pa sebe izbo 30 puta

leskovac-ubica

Niko ne zna šta je natjeralo Dragana Mitića (51) iz Zlokućana da nožem iskasapi svoju suprugu Slađanu (41), a potom pokuša da izvrši samoubistvo.

U ovom leskovačkom selu sa oko 200 stanovnika, u podnožju Babičke gore ne pamti se takav zločin, piše Blic.

– Svi smo u čudu. Imali su skladan brak i solidna primanja. Iz njihove kuće se nikada nije čula svađa i rasprava, a on je svoju ženu od milošte zvao – Cale. Obožavali su svoju jedinicu Lidiju, udatu u komšiluku i svoja dva unuka – priča komšija koji zahtjeva anonimnost.

Tragedija se dogodila 29. juna u porodičnoj kući Mitića, bez svjedoka. Prema priči rođaka, koji su došli da pripreme sahranu, posljedice krvavog pira prva je otkrila Lidija sa suprugom i odmah pozvala hitnu pomoć i policiju.

– Došla je da obiđe roditelje i naišla na zaključana kućna vrata. Preko prozora je vidjela kako joj majka leži na podu dnevne sobe u lokvi krvi. Potom je u staji pronašla svog oca krvavog – priča rođaka ubice, koja priprema sahranu.

Pošto je ubio ženu, Dragan je u toj staji najprije pokušao da se objesi, ali je uže popustilo, pa je potom istim nožem izbo sebe po cijelom tijelu. Najviše je stradao grudni koš zbog čega je prebačen na Grudnu kliniku u Nišu, gdje se oporavlja od posljedica samoranjavanja.

Dragan Mitić je sa suprugom obrađivao zemlju, čuvao stoku i godinama radio u gradskom leskovačkom „Vodovodu“.

Slađana se nedavno vratila s jednomjesečnog boravka u Švicarskoj, gdje je kod prijatelja čuvala djecu, a Dragan je bio na bolovanju zbog povišenog krvnog pritiska, pa se zbog toga spekuliše da je ljubomora mogući motiv. Mještani, međutim, to demantuju.

– Slađana je bila više nego smjerna žena, majka i domaćica, a u Švicarsku je otišla na nagovor Dragana. Kada se nedavno vratila rekla je da više neće ići jer je mnogo tugovala za unucima – priča komšinica koja je s Mitićima popila kafu veče prije tragedije.

Dragan Mitić iz Zlokućana hospitalizovan je na Klinici za grudnu hirurgiju gdje je konstatovano da ima 30 manjih uboda po grudima i jednu pliću posekotinu po vratu.

– Sve ubodne rane su plitke. Samo je jedna malo dublja i ona je drenirana preventivno jer je zakačena plućna maramica. Pacijent nema teže povrede i nije životno ugrožen, kažu u Kliničkom centru u Nišu.