Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UIO će pomoći privrednike u Opštini Sokolac

dzakula

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Miro Džakula razgovarao je sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom o unapređenju saradnje, a dogovoren je i susret predstavnika ove institucije sa privrednicima sa područja ove lokalne zajednice.

Džakula je rekao da je razgovarano i o tome kako i na koji način pomoći poslovnoj zajednici da što prije završi svoje obaveze kada je riječ o indirektnom oporezivanju.

„Dogovorili smo sastanak delegacije UIO BiH sa privrednicima na kome će biti riječi o temama bitnim za njihovo poslovanje i šta Uprava za indirektno oporezivanje BiH sa svoje pozicije može da učini kako bi se unaprijedilo poslovanje, a samim tim i ubrzao razvoj lokalne zajednice“, naglasio je Džakula.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je dobru saradnju sa službama ove institucije koja je od posebnog značaja za funkcionisanje lokalne zajednice.

„Mi imamo ozbiljne planove na području naše opštine i siguran sam da će iskustvo, znanje i pozicija Džakule da bude od velike koristi lokalnoj zajednici i privrednim subjektima“, rekao je Bjelica.

U saopštenju iz opštine Sokolac navodi se da je sastanak održan juče u prostorijama Akcionarskog društva „Romanijaputevi“ na Sokocu.

Predstavnici UIO BiH posjetili su ovo preduzeće koje, kako je rečeno, uredno izmiruje svoje poreske obaveze.