Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Renault Megane bit će predstavljen u Frankfurtu

renault-megane112

Renault Megane 4 imat će svjetsku premijeru na međunardonom salonu automobila koji će se u septembru održati u Frankfurtu, potvrdio je šef dizajna kompanije Renault, Laurens Van Den Acker.

I pored nekoliko restilizacija, koje su osvježile njegovu spoljašnjost, Renault Megane 3 pokazuje znake starenja. Francuskom proizvođaču potrebna je “svježa krv” kako bi se suprotstavio rivalima iz svog segmenta.

“Konkurencija je veoma jaka – tu su VW Golf, Peugeot 308 i mnogi drugi”, rekao je Van Den Acker na indijskoj premijeri novog jeftinog gradskog automobila, modela Renault Kwid.

Kada je riječ o dizajnu spoljašnjosti, novi Megane bi trebalo značajno da se razlikuje od aktuelne verzije, a neki stilski detalji biće pozajmljeni od modela Clio i Captur.

“Megane 4 imaće veoma seksi i atraktivan sportski izgled. Sa brojnim novim tehnologijama, lijepo će se uklopiti u aktuelnu gamu naših vozila”, objašnjava prvi čovjek dizajna francuskog proizvođača.

Bit će baziran na CMF mehaničkoj platformi koju koristi i Nissan Pulsar. Na taj način dodatno će se smanjiti troškovi proizvodnje, ali će i Megane biti lakši od prethodnika.

Unutrašnjost automobila bit će unaprijeđenja korišćenjem kvalitetnijih materijala, a broj dugmića i komandi značajno smanjen, obzirom da će se funkcijama i sadržajima u vozilu upravljati preko velikog devetoinčnog displeja multimedijalnog sistema.

Renault Megane za 2016. trebalo bi da stigne na tržište do kraja godine, kada se u prodaji očekuje i nova Opel Astra.
Nezavisni dizajner Theophilus Chin pokušao je da vizuelizuje novi Megane, tako što je iskoristio stilske detalje koncepta EOLAB. Futuristički dizajn koncepta ublažen je uvođenjem konvencionalnih farova i maske hladnjaka koja predstavlja kombinaciju maske modela Clio i Espace.