Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliko slavlje u Sarajevu: “Naprijed Željo ljubavi moja”

antolovic-i-ferencvaros-je-bio-favorit_1438156805

Nogometaši Željezničara odigrali su sjajnu utakmicu u okviru drugog pretkola Evropske lige. Savladali su mađarski Ferencvaroš sa 2:0 i sa ukupnih 3:0 izborili treće pretkolo i dvomeč sa belgijskim Standardom.

Sjanu partiju igrača Željezničara još bolje su popratili navijači tima sa Grbavice popularni Manijaci. Zdušno su bodrili svoj tim tokom svih 90 minuta, a veliko slavlje nastavljeno je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Igrači su proslavili veliki uspjeh sa najvjernijim navijačima podno južne tribina stadiona Koševo. Odlična atmosfera prenijela se i van stadiona, na ulice Sarajeva, gdje će slavlje potrajati do jutarnjih sati.

Kakva je atmosfera vladala na terenu najbolje govori izjava golmana Plavih Marijana Antolića, koji je u dva susreta protiv Mađara sačuvao mrežu.

“Nakon jednog prekida jedan igrač Ferencvaroša pitao me kakva je ovo atmosfera. Bilo je zaista nevjerovatno”, rekao je sjajni čuvar mreže Željezničara.

Cijeli grad bio je u plavo bijelim bojama, a nadamo se da će biti i u narednoj rundi kada će igrači Željezničara uz sjajne navijače pokušati izbaciti i Standard iz Liegea i izboriti Play off Evropske lige.

U video prilogu donosimo djelić atmosfere protiv Ferencvaroša.