Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Mourinho poručio Wengeru: Uzmi digitron i saberi transfere

wenger-i-mourinho111

Menadžer Chealseaja Jose Mourinho rekao je da Arsene Wenger treba da potraži pomoć digitrona kada upoređuje Arsenal i Chelsea.

Francuz je da je za Arsenal bilo nemoguće da osvoje Premijer ligu prethodnih godina, a Mourinho to osporava.

Portugalac je vodio Chelsea do titule prošle sezone, a tokom priprema za novu sezonu istakao je da Wengerova procjena nije tačna.

“Ako pogledate koliko su klubovi potrošili u posljednje tri-četiri godine, mislim da biste se poprilično iznenadili. Nađite digitron, to je jedna od najlakših stvari i ne ostavlja prostora za spekulacije. Ako želite da budete iskreni, objektivni i pragmatični, to je najlakši posao koji menadžer i novinar ima. Ako saberete transfere Mesuta Ozila, Alexisa Sancheza, Caluma Chambersa i Mathieua Debuchyja, čeka vas iznenađenje”, istakao je Mou.

Chelsea je prošlu sezonu završio sa 12 bodova više od Topnika, a osvojio je i Liga kup, dok su Wengerovi izabranici došli do FA kupa.

“Arsenal ima sjajan tim sa odličnim igračima i fantastičnim golmanom. Više su nego spremni da budu konkurenti za titulu. Svi od nas očekuju titulu. Ali, imamo ukupno pet timova koji će se boriti za titulu, jedan će slaviti, a jedan će igrati Ligu Evrope sljedeće sezone. To je realnost, pet timova će igrati za četiri mjesta u Ligi šampiona, jedan od njih će biti šampion, a jedan će otići u Ligu Evrope”, naglasio je Mourinho.