Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset bh. kompanija ispunilo uslove za izvoz na tržište EU

drvna industrija

USAID/Sida Projekat unapređenja lokalnog razvoja (USAID/Sida GOLD projekat) i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obilježiće uspješnu realizaciju aktivnosti u sklopu granta „Uvođenje BAS EN ISO 3834 standarda u bosanskohercegovačke kompanije“ u četvrtak 28.07.2016. godine.

Ceremonija će biti upriličena u 11.00 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 10, u Sarajevu.

Prisutnima će se obratiti predstavnici Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, USAID/Sida GOLD Projekta i kompanija koje su dobile BAS EN ISO 3834 certifikat.

Aktivnosti ovoga granta imale su za cilj potaći izvoz deset bosanskohercegovačkih kompanija u metalnom sektoru pri uvođenju standarda kvalitete i sigurnosti kroz proces ISO 3834 certifikacije. Certifikacija procesa zavarivanja je preduslov za kompanije metalskog sektora za izvoz na tržište Evropske unije.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.