Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Gazpromovim pumpama u BiH počela prodaja novog benzina

gazprom

Na mreži Gazprom benzinskih stanica širom Bosne i Hercegovine počela je prodaja benzina nove generacije G-Drive čija upotreba poboljšava rad motora vozila i čini ga dugovječnijim.

G Petrol d.o.o. Sarajevo, koji upravlja mrežom benzinskih stanica Gazproma u BiH, sinoć je u Sarajevu i predstavio ovo visokooktansko gorivo.

– Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo novi premium benzin G-Drive 100 koji se prodaje na Gazprom benzinskim stanicama u regionu i Rusiji. Ovo gorivo proizvedeno je prema najvišim tehnološkim standardima, a njegov kvalitet potvrđen je i u jednom od najvećih centara za testiranje vozila u Evropi, u Milibruku u Velikoj Britaniji – kazao je, tom prilikom, direktor G Petrola Srđan Pešević.

G-Drive je derivat nastao miješanjem stooktanskog benzina Euro 5 kvaliteta proizvedenog u Rafineriji nafte Pančevo  i aditiva koji motoru pružaju dodatnu snagu i efikasnu zaštitu. Pored toga što povećava snagu motora vozila i dinamiku ubrzanja, novi premium benzin osigurava čišćenje i zaštitu motora od habanja, čime se produžava njegov radni vijek.

Provjere u laboratoriji pokazale su da ovo gorivo, u poređenju sa standardnim Euro BMB 95 benzinom, povećava snagu motora do 7 posto, a dinamiku ubrzanja do 10 posto, sasopćeno je iz G Petrola.