Sberbank i BH Telecom omogućili dvije nove usluge iz internet bankarstva

bh-telecom-2
Foto: D. Begović

Sberbank i BH Telecom omogućili su od danas dvije nove usluge iz opusa internet i mobilnog bankarstva – uslugu Click Play koja omogućava plaćanje računa za usluge BH Telecoma putem klikom na mobitelu, kao i uslugu Top Up koja, također klikom na mobitelu, podrazumijeva brže i jednostavnije dopunjavanje ultrakredita.

Dnevno je moguće dopuniti najviše 20 KM. Brojeve kojima dopunjavaju kredit sa svog računa, korisnici biraju po volji; mogu to činiti i nadopunom od po dvije KM, što znači da dopunu mogu poslati na deset brojeva po svom nahođenju.

Uvjet za obje ove usluge je da su korisnici klijenti Sberbanke i usluga BH Telecoma.

bh-telecom-1

Ugovor o suradnji dviju kompanija potpisali su danas u bankarskoj poslovnici Stari Grad u Sarajevu izvršni direktor Sberbanke BH Jasmin Spahić i izvršni direktor za razvoj i poslovanje BH Telecoma Duljko Hasić. Potpisnici su naglasili da je time ozvaničen početak zajedničke strateške suradnje dviju kompanija koje su kreirale usluge za novo doba vodeći računa o trendovima u bankarstvu i telekomunikacijama.

bh-telecom-3

Sberbank BH je fokusiran na razvoj digitalnog bankarstva. Prateći trendove razvijenih zemalja, konstantno pružamo našim klijentima kvalitetnije i efikasnije usluge. Danas i zvanično predstavljamo dvije nove inovativne usluge kreirane u suradnji s BH Telecomom. Ubijeđen sam da će klijenti vrlo brzo prepoznati pogodnosti ovih usluga te ih početi koristiti u što kraćem roku – kazao je Spahić.

Supotpisnik Hasić je naglasio da zajedničko djelovanje BH Telecoma i Sberbanke BH, koji su prvi put na bh. tržištu ponudili usluge iz platforme e-banking i mobilnog plaćanja, kreira novu vrijednost poslovanja, koja prati bolji kvalitet usluga i visoku stopu konkurentnosti za obje kompanije.

bh-telecom-5

– Današnjim potpisivanjem ugovora BH Telecoma kao vodećeg telekom operatora u BiH i pionira u novitetima na polju telekomunikacija u našoj zemlji te Sberbanke BH, putem ovih dviju usluga, kojih će u budućnosti, vjerujem, biti više, pojednostavit ćemo svakodnevne obaveze i život naših korisnika – rekao je Hasić.

Naglašava da plaćanje računa za usluge BH Telecoma klikom na mobitelu štedi vrijeme korisnika i da je korištenje Top Up usluge besplatno i za pošiljaoca i primaoca dopune za kredit na mobitelu.