Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska kompanija otvara pogon u Srbiji i zapošljava 500 radnika

vucic_zitoradja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će Vlada Srbije za sedam dana potpisati ugovor o subvencionisanju turske kompanije autodijelova “Soylemaz” koja će u Žitorađi zaposliti 500 radnika.

Tokom posjete Žitorađi, Vučić je ocijenio da će investicija te turske kompanije predstavljati “spas za Žitorađu”, jer će u mestu s velikim brojem nezaposlenih, obezbijediti posao za 150 radnika u početku, a kasnije i za još 350.

“Proizvodnja u pogonu u Žitorađi počeće za tri mjeseca, što će biti spas za opštinu s obzirom na to koliko je veliki broj nezaposlenih ovde”, kazao je Vučić novinarima, a saopštila Vlada Srbije.

Vlasnik turske kompanije Kerem Soylemaz rekao je da je ta firma imala maksimalnu podršku Vlade Srbije i lokalne samouprave, kao i da ni u jednoj zemlji “nisu dočekani na takav način”.

On je Vučiću poklonio košarkašku loptu i pozvao ga da svečano otvori novi košarkaški teren koji će ta firma izgraditi kao poklon stanovnicima Žitorađe.

Kompanija “Soylemaz” kupila je nedavno hale nekadašnje Elektronske industrije u blizini Žitorađe, u kojima će proizvoditi komponente za autodijelove.