Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada FBiH traži strateškog partnera za “Kombiteks” Bihać

Osmanagic_Camozzi

Delegacija Vlade Federacije BiH, na čelu sa savjetnikom federalnog premijera za ekonomska pitanja i investicije Suvadom Osmanagićem, danas je zajedno s predsjednikom i vlasnikom kompanije Camozzi, Ludovicom Camozzijem boravila u Bihaću. Nakon susreta s premijerom USK Huseinom Rošićem i stečajnim upravnikom Šefikom Smlatićem obišli su postrojenja kompanije „Kombiteks“ koja je u stečaju i ne radi duže od 15 godina.

U nastojanju da obnovi proizvodnju u „Kombiteksu“, u kojem je svojevremeno radilo oko 4.000 radnika, Vlada Federacije BiH je u posljednjih šest mjeseci intenzivno vodila pregovore sa ovom talijanskom kompanijom, u čijem sastavu je i firma Marzoli, kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača tekstilnih mašina.

Kompanija Camozzi spremna je u Federaciju BiH prenijeti najmodernije mašine koja trenutno rade samo u Milanu i dovesti kupce prediva koje će proizvoditi ova bihaćka kompanija.
Bihać je kao mjesto za buduću proizvodnju odabran od strateškog partnera radi postojećeg stručnog kadra iz oblasti tekstilne industrije i zato što ima Tekstilni fakultet, što je od presudnog značaja za investiranje Camozzija u ovu regiju.