Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Probušena guma više nije problem

probusena guma1

Iako djeluje kao zamoran i kompleksan posao, zamjena probušene gume ipak nije prioritet ako se nađete u neugodnoj situaciji. Video u nastavku pokazuje kako probušena guma više ne predstavlja problem te je nije potrebno ni skidati, a krpanje iste ustvari je mačji kašalj!

Sjećate li se neugodnjaka na cesti, ili čak stresnu i opasnu situaciju kada vam se probušila guma na automobilu, a u tom trenutku osim što ste spasili živu glavu, slijedeće razmišljanje bilo je kako što prije promijeniti gumu na licu mjesta.

probusena guma2

Problem je utoliko veći ako ste shvatili da vam je rezervna nespremna ili prazna, a dizalica za automobil nije u funkciji. Budimo realni, ni stručnjaku navedeni posao neće biti predivnan ako se to dogodi u trenutku kada to ne očekuje, no rješenje je možda vrlo jednostavno.

probusena guma3

Video u nastavku pokazuje kako zakrpati gumu alternativnom metodom u kojoj nije potrebno skidati kotač. Prva stavka jest pronaći mjesto puštanja zraka, što ćemo se složiti kako nije lagan posao, no moguće je da će jače puštanje zraka biti i lakše vidljivo, osim ako nije na nepreglednom dijelu gume. Stoga, nakon što ste pronašli mjesto izlaska zraka iz gume, slijedi “Uradi sam” varijanta koju ćete, kako je spomenuto, odraditi bez ikakvih problema.

probusena guma4

Dovoljno je kratkim postupkom vađenja stranog tijela iz gume, umetanjem predviđenog alata očistiti navedeno mjesto puštanja zraka, a zatim umetanjem odgovarajućeg fleksibilnog materijala koji će se prilagoditi oštećenom dijelu zaustaviti puštanje zraka kroz oštećeni dio.

probusena guma5

Kako to zapravo izgleda, pogledajte u nastavku: