Čović i Praštalo o evropskom putu BiH

covic-prastalo456

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u utorak u Mostaru s predsjednikom Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) Predragom Praštalom, a susretu je prisustvovala i koordinatorica Evropskog pokreta za Hercegovinu Višnja Lončar.

Na sastanku se razgovaralo o evropskom putu BiH te o aktivnostima koje su do sada urađene s tim ciljem.

Praštalo je prezentirao hrvatskom članu Predsjedništva BiH aktivnosti EPuBiH, te ga izvijestio o planovima za naredni period, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

“Kako je osnovna misija EPuBiH uticanje na javnost u BiH da se angažira u stvaranju demokratskog društva u ostvarivanju jednakosti među ljudima, kao i promocija evropskih vrijednosti uz podržavanje procesa i pojava u BiH koji tome vode, Praštalo je istakao da je Evropski pokret prepoznao hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića kao predvodnika svih evropskih procesa u našoj zemlji”, navodi se u saopćenju.

Tom prilikom, Praštalo je pozvao i sve ostale političke aktere u Bosni i Hercegovini da daju veći doprinos kako bi BiH što prije bila dijelom evropske porodice”, navodi se u saopćenju.

Na kraju susreta Čović je zahvalio predsjedniku EPuBiH na dosadašnjem radu te istakao da se raduje budućoj saradnji sa zajedničkim ciljem, punopravnim članstvom Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.