Obuka na temu pisanja aplikacija za sredstva iz EU Fondova

obuka-eu-fondovi

Sparkasse Bank podržala je edukacije za pravna lica na temu pisanja aplikacija za sredstva iz EU fondova, organizirane od strane Biznis plus-a.

Obuci je prisustvovalo 40 predstavnika vodećih bh. kompanija, među kojima i veliki broj klijenata Sparkasse Bank. Edukacije je održala predstavnica agencije “EU projekti” iz Zagreba, Ariana Vela koja je radila na mnoštvu značajnih regionalnih projekata ovog tipa.

“Dostupnost sredstava iz EU fondova značajno zavisi od kvaliteta aplikacijskog procesa, tako da smo smatrali da trebamo podržati ovu inicijativu I da će kompanijama biti vrlo korisno da se educiraju o svim pojedinostima pisanja aplikacija”, istakli su iz Sparkasse Bank.

Obuka je obuhvatila teme o greškama u pisanju aplikacijskog procesa, preporukama, načinima dodjele sredstava, sufinansiranju projekata, procesima I planiranju prijave projekata, rizicima te projektnim izvještajima.

Ovo je bila prva faza edukacije, a Biznis plus će u narednom periodu objaviti termin drugog work shop-a. Kompanije koje su zainteresirane da uključe svoje predstavnike u edukaciju se mogu preliminarno informisati o sadržaju obuke kroz materijale koje ustupa Biznis plus http://ba.biznis-plus.com/bp