Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halapljiva zmija progutala “pogrešno jaje”

jaje

Crna štakorska zmija poznata i pod nazivom zapadna štakorska zmija, kao što joj i sam naziv kaže, hrani se štakorima. Osim glodavaca na njihovom meniju često se nalaze i gušteri, žabe, zečevi, ptice kao i njihova jaja.

Jedna takva zmija koju su farmeri iz Missourija kao ljubimca držali u dvorištu, kako bi njihov kokošinjac štitila od glodavaca, nedavno je doživjela nezgodu zahvaljujući kojoj je dospjela na naslovnice svjetskih portala.

Kako piše Daily Mail, misleći kako je riječ o kokošjem jajetu zmija je progutala zaobljenu kvaku koju su vlasnici kokošinjca stavili na zemlju kao lažno jaje, kako bi koke nesilice potaknuli da nose jaja.

Primijetivši na zmiji neobičnu izbočinu koja ne nestaje nekoliko dana, odnijeli su je veterinaru koji je rendgenom otkrio o čemu se radi te uz pomoć kolega iz nje izvadio “lažno jaje”.

Nakon nekoliko mjeseci oporavka u Wildlife Rescue Centeru, koliko je bilo potrebno da rez od 15-ak centimetara zaraste, zmija je ponovno puštena u prirodu, u dvorište u kojem je živjela prije nezgode!

Snimljeno kojom brzinom ogroman piton zgrabi zeca