Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istinita priča koju je iskusio skoro svaki Bosanac i Hercegovac

radnici1

Otvorio lav novu firmu i zaposlio magarce da rade. U prvo vrijeme sve je išlo super. Lav rukovodio, magarci radili i firma se razvijala.

Poslije nekog vremena lav vidio da ima mnogo para ali da nema slobodnog vremena, pa ja zato rijesio da zaposli menadžera.

Zaposlio on medvjeda kao menadžera koji će rukovoditi firmom.

Kao profesionalni menadžer, medvjed je trazio razne izvještaje da bi mogao bolje da upravlja firmom. Tako je sada lav uživao, medvjed rukovodio, a magarci radili svoj posao i pisali izvještaje za medvjeda.

Poslije nekog vremena medvjed zaključi da suviše vremena provodi analizirajući izvještaje pa zaposli vuka kao zamjenika čiji će posao biti da pravi analize i da šalje sažeti izvještaj medvjedu.

Da bi pokazao medvjedu koliko je on vrijedan, vuk je uveo nove izvještaje. Sada su magarci pored redovnog posla i starih izvještaja dobili i nove izvještaje da popunjavaju, što ih nije činilo sretnim pa su počeli da gunđaju, a i morali su da ostaju duže da bi završili sve izvještaje.

Medvjed je vidio da moral u firmi opada, pa je zaposlio lisicu da to unaprijedi. Lisica je sprovela razne ankete, organizovala kurseve i razne događaje i skupove za podizanje morala u firmi.

Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo jer su imali sve više posla. U isto vrijeme lav je primjetio da profit u firmi opada pa je pozvao medvjeda na sastanak, na kojem su odlučili da otpuste pola magaraca da bi smanjili troškove!