Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon 40 godina ulovili “riječno čudovište” od 300 kilograma

jesetra

Jesetra s deformiranim vrhom glave prvi je put viđena prije 40 godina, a dobila je nadimak “Pig Nose”, odnosno “Svinjska njuška”.

Svakih nekoliko godina pojavljivala su se svjedočanstva ribara koji su je vidjeli, a ubrzo je postala svojevrsna legenda. Mnogi su je nazivali “Čudovištem Loch Nessa” rijeke Fraser u kanadskoj British Columbiji.

Prije nekoliko dana ulovio ju je 19-godišnjak Nick McCabe i postao prava lokalna zvijezda. Riba je teška čak 295 kilograma i duga tri metra. Procjenjuje se da je stara 80 godina, a lov je trajao čak dva sata. Nakon što su je izmjerili i izvagali, Nick McCabe i njegov saradnik vratili su je u rijeku gdje će nastaviti živjeti. Iako nije utvrđeno kako je dobila neobičan izgled glave, pretpostavlja se da je riječ o ozljedi koja je krivo zarasla.

Inače, u istoj je rijeci 2012. godine uhvaćena najveća jesetra u Sjevernoj Americi ikad, teška 500 kilograma i stara oko sto godina. Jesetre se smatraju ugroženom vrstom zbog pretjeranog izlova. Cijena njihovog mesa usporediva je s cijenom ikre od koje nastaje kavijar.