Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šeik se neugodno iznenadio tokom posjete državnim službenicima

seik mohamed dubai

Vladar arapskog emirata Dubaija nenajavljeno je u nedjelju rano ujutro prošetao kancelarijama javnih službi i u luksuzno opremljenim prostorijama šefova zatekao je prazne radne stolove.

Iznenadna inspekcija šeika Mohameda odvijala se u nedjelju (po lokalnom vremenu), ali nedjelja je uobičajeni radni dan u Dubaiju, te je šeik očekivao da će u kancelarijama javnih službi ljudi biti na svojim radnim mjestima.

No, kako se vidi na snimci koji je na Twitteru objavio vladin ured za medije, jedina osoba koja se tamo zatekla u 7,30 bio je sam vladar Dubaija, koji tokom svoje iznenadne inspekcije nije bio u prilici vidjeti niti jedno lice, osim svojeg vlastitog na fotografijama koje su uramljene visile po zidovima.

Šeik Mohamed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kojima želi poslati poruku službenicima da se u radu moraju držati svjetskih standarda, posebno što se tiče tačnosti dolaska na posao. Vladin ured za medije u Dubaiju, kako prenosi Gulf News, nije objavio imena šefova koji nisu bili na poslu dok je šeik šetao njihovim pustim kancelarijama.