Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sedam stvari koje žene ne žele u seksu

krevet seks

Iako im je libido jak, žene će od seksa odbiti stalan pritisak, prebrz kraj, pregrub seks, manjak mašte, ali i forsiranje poza iz ‘pornića’ koje ubijaju spontanost.

1. Šutnja muškarca u krevetu ubija strast

Oko 42 posto žena tvrdi kako je strast najbolji način za otključavanje njihovih najluđih želja u krevetu, pokazala je studija na više od 700 žena. Najsnažniji signal da su poželjne i da je njihov partner lud za njima su njegove riječi, koje doista djeluju kao afrodizijak. “Kako je ovo dobro”, “Toliko te želim” i “Kako si seksi” rečenice su kojima ćete situaciju učiniti još napetijom.

2. Predigra može biti i “glavni događaj”

Predigra za muškarce i žene može imati dvojako značenje. Dok će pripadnici jačeg spola doživjeti kao nešto što prethodi seksu, mnogim je ženama ona i najbolji dio cijelog iskustva. Čak dvije od pet žena će doživjeti orgazam za vrijeme predigre, a prekratka uvertira u seks spada u top pritužbe žena na račun ljubavničkih vještina svog partnera.

3. Usporite

Tek jedna od pet žena može doživjeti orgazam isključivo penetracijom, a većina žena bi voljela da njihov partner uspori ritam te se više služi svojim rukama i ustima, pokazala je australska studija na više do 19.000 parova. Ona otkriva da više od 90 posto žena može doživjeti orgazam kod ručne ili oralne stimulacije, no preko 50 posto njih neće tražiti to od partnera jer strahuju da bi to predugo trajalo i stvorilo pritisak.

4. “Nježnije” obično znači “lakše malo, boli”

Daje li vam partnerica za vrijeme seksa uputu da želi “nježno” ili “nježnije” to ne znači da trebate prekinuti s onim što radite. Erogene zone poput klitorisa sadrže velik broj živaca, a jak pritisak uzrokuje iritaciju umjesto ugode. Zbog toga treba “pripremiti” teren zagrijavanjem, odnosno pokretima koji nisu direktni, poput nježnih poljubaca oko samog područja, a i vrući dah te promjena pokreta će svakako pomoći.

5. Važno je stimulirati klitoris

Seksualni terapeut dr. Logan Levkoff ističe da je kod odabira poze ključna stimulacija klitorisa. Tako kod misionarske ispod njezine stražnjice možete postaviti jastuke i držati korijen penisa što bliže njezinim vanjskim usnama te radije koristiti kružne pokrete umjesto onih “unutra-van”. Ako je ona gore, partner može prstima oblikovati slovo V i postaviti oko penisa kako bi stimulirali klitoris, a kod doggy stylea obavezno uključite prste.

6. “Spremna” je relativan pojam

Kao i kod muškaraca, i kod žena postoje fizički simptomi uzbuđenja. Ipak, to ne znači da ako je sluznica njezine vagine vlažna, da je trenutno spremna za seks. Kod žena je pravo vrijeme tzv. faza rasta, u kojoj klitoris postaje deblji, maternica se povlači, a vagina produljuje za oko 2 do 3 cm. Ako forsirate seks može doći do neugode, pa i krvarenja. Najbolji način je “provjera otpora prstom”, tvrde seksualni terapeuti.

7. Zahvalnost se pokazuje

Manje od polovice žena će dosegnuti orgazam ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of Medicine. To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, no i rijetko koja žena doživjeti orgazam. To ne znači da muškarac nakon brze akcije treba reći hvala, već najaviti kako je kasnije “ona na redu”. Također, zapamtite da bi žene seks na brzaka radije kao iznimku, nego kao pravilo.