Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri znaka koja odaju ženu da je noć prije imala seks

seks

Kada je u vašem društvu prijatelj koji je stalno pod stresom i nervozan, a jedan dan se pojavi miran i opušten, možete pretpostaviti što je radio prošlu noć.

Ali pokazuju li žene neke znakove koji će otkriti da su se upustile u seks? Žene je inače teško “iščitati” pa je i ovo teško detektirati.

Ali postoje neki “sigurni “znakovi koji vam to daju naslutiti…

Više vas privlači

Ako vas jedan dan posebno privuče žena koju inače češće viđate, vjerovatno je uživala u seksu. Što su aktivnije u seksu, to njihova tijela otpuštaju više feromona koji privlače muškarce. Analiza mnogih istraživanja koju je objavio Journal of Advanced Research, pokazala je da su žene nakon seksa znatno privlačnije muškarcima.

Bolje raspoložena

I žene su gotovo svakodnevno pod stresom, a istraživanje provedeno na Univerzitetu u Coloradu, pokazalo je da redovni seksualni odnosi povećavaju vlastitu percepciju sreće kod žena. U istraživanju je učestvovalo više od 15.000 ljudi, a pokazalo se da oni koji su imali seksualne odnose dva do tri puta sedmično, imaju 55 posto veću vjerovatnost da će biti sretniji u odnosu na osobe koje su duže razdoblje bez seksualnih iskustava.

Izgleda ljepše

Žena se nakon seksa osjeća, ali i izgleda ljepše.

– Tokom seksa, u tijelu se događaju razne promjene – kaže Bean Robinson, profesor u Programu ljudske seksualnosti u Medicinskoj školi na Univerziteta Minnesota. Mišići se opuštaju i bolja je prokrvljenost u svim dijelovima tijela, pojašnjava. Blago rumenilo u licu znak je dobrog zdravlja osobe, a pokazuje i višu razinu hormona estrogena koji se povezuje s plodnošću žene. Rumeni obrazi kod žena seksualno privlače muškarce, pokazalo je istraživanje provedeno na Univerziteti St. Andrews u Velikoj Britaniji.