Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allardyce nakon otkaza bogatiji za milion funti

Sam Allardyce456

Sam Allardyce u utorak je završio svoj 67 dana dug mandat na klupi engleske reprezentacije. Sporazumno je raskinuo ugovor s Engleskim nogometnim savezom nakon što je razotkrivena njegova korumpirana priroda.

Novinari Telegrapha predstavili su se kao biznismeni s Dalekog istoga i od njega tražili savjete pri kupnji igrača. Pristao je i zauzvrat tražio gotovo pola miliona funti za konsultantske usluge. Po objelodanjivanju cijele afere, Savez ga se odlučio riješiti, ali otkaz zbog pokušaja primanja pola miliona funti mita ublažit će dvostruko veća otpremnina.

Big Sam podebljao je svoj bankovni račun iznosom od sedam cifri za nešto više od dva mjeseca posla. Iako se predsjednik saveza i izvršni direktor nisu željeli riješiti Allardycea, odlučili su se s njim razići zbog mogućeg pritiska javnosti.

Sad već bivši engleski selektor na klupi Gordog Albiona imao je plaću tri miliona funti po sezoni, a u ugovoru je imao klauzulu prema kojoj ima pravo na milion funti otpremnine u slučaju ranijeg raskida ugovora. Nije loša svota za samo jednu utakmicu na klupi Engleske.

Iduće četiri utakmice Englesku će voditi Gareth Southgate, a Savez će idućih nekoliko dana sjesti s Arseneom Wengerom i porazgovarati o mogućnosti da preuzme reprezentaciju.