Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allegri: Higuain ne mora dati gol na svakoj utakmici

pjana-higuain

Massimiliano Allegri, trener Juventusa uoči subotnjeg derbija sa Napolijem kazao je da njegov najskuplji igrač Gonzalo Higuain ne mora u svakoj utakmici dati gol. Higuain je u redove “stare dame“ za 90 miliona eura stigao upravo iz Napolija.

Pred subotnju utakmicu Higuain je pod pritiskom italijanske javnosti, jer nije dao golu prethodne četiri utakmice. Stoga je Allegri odlučio stati u njegovu odbranu.

“Higuain je već postigao sedam golova ove sezone, a Juventus ima i druge igrače koji postižu golove. Veoma sam zadovoljan s onim što on prikazuje, čak i bez lopte. Nije nam toliko važno da Higuain postiže gol na svakoj utakmici. Nama je važno da odemo do kraja u svakom takmičenju u kojem igramo“, kazao je Allegri za italijanske medije.

Mnogi su u Italiji derbi između Juventusa i Napolija nazvali najvažnijom utakmicom dosadašnjeg dijela sezone za aktuelnog šampiona Italije. No, Allegri se s tim ne slaže.

“Igraćemo utakmicu 11. kola, tako da ona neće biti presudna u borbi za titulu. Prvi međusobni duel nikada nije bio odlučujući, mnogo je važniji naš ogled u drugom dijelu sezone. Naravno, u subotu je važna utakmica za nas, ali ne toliko koliko ona koja nas čeka u srijedu protiv Olympique Lyona u kojoj možemo osigurati plasman u osminu finala Lige šampiona“, naglasio je Allegri.

Juventus poslije deset kola Serie A zauzima lidersku poziciju sa 24 boda, dok je Napoli treći sa četiri boda manje. Derbi 11. kola Između Juventusa i Napolija igraće se u subotu sa početkom 20.45 sati u Torinu.