Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bundesliga: Ibišević zabio dva, Koln iznenadio Bayern

ibisevic

Fudbaleri Bayerna odigrali su neriješeno sa Kolneom , Freiburg je slavio protiv Frankfurta, dok je Hertha bila bolja od Hamburgera, u sedmom kolu Bundeslige.

Ekipa CarlavAncelottija vodila je u prvom poluvremenu golom Joshua Kimmicha ali je napadač Kolnea, Antonio Modeste, izjednačio u 63. minutu – 1:1.

Iako je minhenska ekipa imla veći posjed lopte tokom cijelog meča, na kraju je odnijela bod sa Allianz Arene, a tri minuta prije kraja meča Juan Bernat nije iskoristio veliku šansu poslije primljenog pasa sa ivice šesnaesterca i pogodio je stativu.

http://dai.ly/x4vlawr

Bayern je prvi sa 16 poena, dok je Koln na 4. poziciji sa 12 osvojenih bodova.

Hertha je golovima Vedada Ibiševića u 29, a potom i u 70. minutu iz penala pobijedila Hamburg – 2:0.

http://dai.ly/x4vkvt6

http://dai.ly/x4vl4e0

Freiburg je u četvrtom minutu riješio pitanje pobjednika golom Vincenza Grifa – 1:0 i sa 12. se popeo na deveto mjesto sa deset bodova.

Hoffenheim je sa 2:1 slavio protiv Ingolstadta i u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika. Golove su postigli Wagner i Demirbay, dok je jedini pogodak za Ingolstadt postigao Lukas Hinterser u 94. minutu iz penala.

Četiri gola viđena su na meču Darmstadta i Bremena, koji je završen neriješenim rezultatom – 2:2.

Dvostruki strijelac Darmstadta bio je Antonio- Mirko Čolak, a za ekipu Bremena Lamine Sané je dao gol u 51, i bio asistent kod drugog gola koji je Serge Gnabry postigao u 67. minutu.