Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duljević: Dolazi nam prvak BiH, moramo dati sve od sebe

duljevic fk sarajevo34

Fudbaleri Sarajeva ovog vikenda dočekuju aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog iz Mostara, u susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iza Sarajeva je teško prošlosedmično gostovanje protiv gradskog rivala Željezničara u vječitom derbiju odigranom na stadionu ”Grbavica”, a ekipa se već okrenula meču protiv Zrinjskog, protiv kojeg će igrati u nedjelju u 19.45 sati na stadionu ”Asim Fehatović Hase”.

Prvotimac Sarajeva Haris Duljević nije zadovoljan remijem protiv Željezničara u prošlom kolu, te naglašava da će ekipa morati dati svoj maksimum ako želi ostvariti pobjedu protiv Zrinjskog.

– Mislim da smo u derbiju bili bolji protivnik cijelu utakmicu i da smo morali pobijediti s igračem više, a sada se okrećemo Zrinjskom. Dolazi nam prvak BiH i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Očekuje nas teška utakmica, ali uz podršku naših navijača vjerujem da možemo osvojiti tri boda – rekao je Duljević.

Osvrnuo se i na eventualni odlazak iz FK Sarajevo o kojem se priča već neko vrijeme, te naglasio da ne razmišlja o tome jer je svoju budućnost prepustio upravi Sarajeva, dok se on fokusira samo na igre u ”bordo” dresu.

Novi igrač kluba sa ”Koševa” Dušan Hodžić debitirao je za Sarajevo u meču protiv Željezničara i odlično se snašao na terenu, te bio jedan od najopasnijih igrača po odbranu ”plavih”. Hodžić ističe da je njegov dolazak u FK Sarajevo nagrada za odlične partije u dresu Radnika prošle sezone.

– Sarajevo je naš najveći klub i dolazak ovdje je veliki iskorak u mojoj karijeri. Derbi je bio odličan, ostaje žal za tri boda jer smo imali igrača više na terenu što smo morali iskoristiti. Ekipa me je odlično primila, treneri i uslovi su odlični, tako da sam prvim dojmovima prezadovoljan – izjavio je Hodžić.

Dodao je da protiv Zrinjskog očekuje težak meč jer su Mostarci uigrana, odlična ekipa koju nije lako pobijediti, te da Sarajevo u ovoj sezoni cilja na titulu prvaka BiH.