Igrači Slobode dobili odmor, Skupština 16. decembra

fena_karic_mujkanovic_jagodic_sloboda

Nakon trodnevnog testiranja i davanje programa za individualne pripreme, igrači Slobode danas su zvanično otišli na odmor. Kako je rekao šef struke Vlado Jagodić, pauza će trajati samo do 24. decembra, jer će tada igrači početi sami da se pripremaju kako bi 10. januara na prozivku došli spremni za glavni dio priprema i nastavak prvenstva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare tog kluba.

– Prozivka će biti obavljena 10. januara na Tušnju, u 12 sati, ali se nadam da ćemo već do 25. decembra znati ko će sve biti u rosteru za drugi dio prvenstva i nastavak borbe za plasman u Ligu za prvaka – rekao je trener Jagodić.

Pripreme su podijeljene u četiri faze. Prva počinje na Tušnju, druga u Međugorju ili u Etno-selu „Stanišići“, glavne pripreme obavit će se u Antaliji ili negdje u Istri, gdje će Tuzlaci odigrati 4-5 jakih utakmica, dok je finaliziranje forme ostavljeno za Tuzlu, sve do početka proljetnog dijela prvenstva.

Jagodić je rekao da ne računa na Eldara Hasanovića i Miljana Govedaricu, vratar Adnan Bobić izrazio je želju da se zbog porodični razloga vrati u Mostar. Moguće da će sredinu promijeniti i Sulejman Krpić i Amer Ordagić, ali samo ako nađu povoljan angažman u kojem će profitirati i Sloboda.

– U medijima se piše da je Ivan Kostić na meti nekih premijerligaša. On je pod ugovorom i ne može otići. Riječ je o spekulacijama i nečijim željama koje su realne isto toliko kao kada bih ja rekao da želim Ivana Lendrića i Miroslava Stevanovića. To je čini mi se pravljenje računa bez krčmara – kazao je Jagodić dodavši kako je neprijatno iznenađen postupkom agencije koja zastupa vratara Kenana Pirića da uzme papire za njega bez obeštećenja za Slobodu.

Potpredsjednik odbora za hitnost Senad Mujkanović kazao je da su zatečeni odlaskom Pirića, ali da Sloboda neće sjediti skrštenih ruku i tražit će svoja prava. Potvrdio je da je kandidat za budućeg predsjednika UO Slobode, te da već ima spisak članova koji će činiti taj odbor.

– Skupština će se održati 16. decembra u 17 sati, a još nismo dogovorili mjesto sastanka. Prihvate li me kao kandidata za predsjednika UO, najvjerovatnije ću na istoj sjednici predložiti ostale članove kako se ne bismo dva puta sastajali. Mi smo 14. septembra dobili ostavku predsjednika Azmira Husića i vidjeli smo da je klub poslovao kao društvo jednog lica. Odbor za hitnost je za tri mjeseca uradio ogroman posao da osigura normalno funkcioniranje ekipe i kluba u cjelini – naglasio je Mujkanović.

Rekao je da će po formiranju UO biti izvršena revizija poslovanja kluba, ne samo zadnje tri godine, nego i ranijih.

– Svaka je uprava povećavala gubitke, a ove posljednje najviše. Naš plan je da za najviše dvije godine Slobodu postavimo na noge, bez repova iz prošlosti i sposobnu da igra u Evropi – istakao je Mujkanović.

Vršilac dužnosti sportskog direktora Denis Karić nije mogao reći da li će i ubuduće obavljati tu dužnost. Nije ni moguće dok se ne izabere nova klupska uprava.

– Oni će odlučiti hoću li ostati ili ne, a ja sam osobno zadovoljan urađenim poslom. Radit ću do daljeg, a glavni cilj mi je da do 24. decembra obavimo razgovor sa svim igračima, kako bismo već dan poslije znali ko ostaje, a ko odlazi iz kluba. Do prozivke ćemo znati i koji igrači će doći kao pojačanja – izjavio je Karić.