Inter želi “scudetto”, Kinezi spremili nevjerovatan nagradni fond

inter

Nakon pobjeda nad Juventusom i Empolijem, apetiti su porasli. U Interu je obično tako, odmah se sanja titula, ali mnogi vjeruju da oni zaista ove godine imaju sjajan tim koji može da se trka sa šampionom.

Kineski vlasnici će dodatno pojačati ekipu na zimu, procjena je da nedostaju spoljni igrači u odbrani, pa se očekuje da stignu lijevi i desni bek, a od imena se već pominje Vidal iz Barselone.

I to nije sve, kako piše “Gazzetta” određen je nevjerovatan nagradni fond za titulu.

Ako budu prvi ove sezone u Seriji A, igrači će podijeliti 10 miliona eura, oko 300 000 u prosjeku po fudbaleru, s tim naravno što će oni standardni dobiti više, gleda se broj nastupa.

To je svakako ogroman novac jer su ugovori u Interu smanjeni posljednjih godina, naime sem Maura Icardija niko nema ni blizu 4 miliona po sezoni, najbolje plaćeni igrači su oko 3 miliona po godini, velika većina i manje.

Koliki je novac u pitanju za nagrade se vidi kada se uporedi sa Juventusom koji bi historijsku šestu titulu u nizu platio duplo manje, 5 miliona eura, a zarađuje neuporedivo više nego Inter.

Naime, Juve je fakturisao ove sezone blizu 400 miliona eura i sada je među sedam ili osam klubova na svijetu po zaradama.

Poređenja radi, približavaju se tome da zarađuju duplo više nego Milan, a jedini su klub u Seriji A, od ovih većih koji dvije godine u nizu posluje pozitivno.

Ipak, Kinezi će se potruditi da uplivom svježeg novca smanje jaz i da već u prvoj sezoni bace rukavicu jedinom rivalu, kako posmatraju Juventus.