Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Janjoš: Očekujem pobjedu protiv Slobode

janjos_ivetic

Derbi utakmica 11. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se između Sarajeva i Slobode u subotu na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Šef Stručnog štaba bordo kluba Mehmed Janjoš uoči utakmice je istakao da je situacija u taboru njegovog tima odlična i da očekuje pobjedu.

– Situacija u ekipi je sjajna, poslije jedne dobre utakmice u Širokom Brijegu. Mislim da smo vratili samopouzdanje, očekuju nas teške utakmice. Nemamo velikih problema, osim nekoliko povrijeđenih igrača, Duljevića, Husejinovća i Bekića. Nadam se da će ekipa zadržati nivo i da ćemo u subotu odigrati borbenu utakmicu – rekao je Janjoš.

Dodaje da je tuzlanski klub opasan protivnik koji će pokušati iskoristiti moment da pruži dobru partiju u Sarajevu.

– Problemi u Slobodi su evidentni. Radi se o sjajnoj ekipi, koja igra duže vrijeme zajedno i neće nam biti lagan zadatak, ali naše posljednje utakmice nam daju zapravo da potvrdimo rezultate koje smo napravili. Ulazimo u ciklus težih utakmica – pojasnio je Janjoš.

Prvotimac Sarajeva Perica Ivetić, koji je došao iz Slobode u Sarajevo, kazao je da je za njega ova utakmica posebna.

– U Slobodi sam proveo jedan lijep period, tamo sam proveo jedan od najljepših trenutaka u karijeri. Sada sam igrač Sarajeva, i nadam se da ću zalaganjem opravdati očekivanja – rekao je Ivetić

Smatra da njegov bivši klub ima dobre igrače na svim pozicijama, te da poznaje igrački kadar.

– To su moje dojučerašnje kolege i oni spadaju među tri-četiri ekipe u BiH. Želim da što prije prebrode probleme koje su ih snašli i da ponovo igraju dobro. Znam kada sam bio igrač Slobode kako je kada igramo protiv Sarajeva ili Željezničlara, o kakvom se motivu radi – zaključio je Ivetić.

Utakmica počinje u 15.00 sati.