Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je Kožulj postao “Zolja iz Bijelog polja“?

kozulj345

Zvonimir Kožulj ne krije da je dio porodice do nedavno bio naklonjen Dinamu, baš kao što ne taji ni da od njegovog dolaska u Poljud cijela porodica i cijelo rodno Bijelo Polje, navijaju za Hajduk.

“Za nas je velika stvar kad neko ode iz Bijelog Polja i uspije, pogotovo u velikom klubu poput Hajduka, tome se svi bez rezerve raduju“, rekao je Kožulj hrvatskim novinarima.

Nadimak Plava zolja iz Bijelog Polja dobio je od širokobriješkog novinara Miljenka Karačića koji je boju njegove kose rimovao s nazivom mjesta u kojemu je odrastao. Bijelo Polje je predgrađe Mostara i mjesto u kojemu se, Mostarci tvrde, uvijek igrao kvalitetan fudbal.

Osim Kožulja iz Bijelog Polja su i Toni Šunjić i Adnan Čustović, kao i sadašnje i bivše zvijezde Premijer lige Riad Demić, Edin Bebanić, Josip Sesar i Ivo Zlatić. Porijeklo iz Bijelog Polja vuče i Marin Aničić.

“Iz mog mjesta je i plivač Gordan Kožulj. Njegovi roditelji imaju i kuću u Bijelom Polju, u kojoj su napravili čak i zatvoreni bazen. Nećete vjerovati, ali kao mali sam sanjao da jednog dana ispred kuće napravim pravi fudbalski teren. Prostora ima, velika je livada ispred kuće pa ko zna, možda je jednom uredim i ispunim dječački san, da zaigram s društvom na svom terenu“, dodao je.