Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kostić: Moramo se paziti kontranapada Olimpica

Milos Kostic

Fudbaleri Željezničara u subotu gostuju gradskom rivalu Olimpicu, u susretu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon remija (1:1) u vječitom derbiju protiv gradskog rivala Sarajeva, odigranom na stadionu ”Grbavica” prošlog vikenda u okviru prvog kola, Željezničar želi ostvariti prvu pobjedu u novoj sezoni u kojoj ”plavi” žele osvojiti titulu prvaka BiH.

Željezničar je danas na pomoćnom travnjaku stadiona ”Grbavica” obavio redovni trening, a medijima se obratio trener ekipe Miloš Kostić koji upozorava da njegov tim sigurno očekuje težak meč protiv ”Vukova”.

– Olimpic je ekipa koja odlično prelazi u kontranapade. Imaju nekoliko brzih igrača koji mogu obaviti taj dio posla i mi moramo dobro pripaziti da nas ne iznenade. Ne zavaravamo se da nas očekuje lagan posao, ali sigurni je da idemo osvojiti tri boda – izjavio je Kostić.

Dodao je da su svi protivnici u Premijer ligi teški, jer sve se ekipe maksimalno pripremaju za sezonu.

– Danas svi trče i pripremaju se za sezonu na najbolji način. Moramo ući u ovaj susret kao da je derbi ako želimo da osvojimo tri boda. Opuštanja ne smije biti i ja se nadam da će igrači tako pristupiti – naglasio je Kostić.

Novi igrač Željezničara Uglješa Radinović u derbiju protiv Sarajeva odigrao je prvu zvaničnu utakmicu za tim s Grbavice. Radinović naglašava da su utisci nakon tog meča odlični, te da se ekipa okrenula Olimpicu protiv kojeg želi osvojiti puni plijen.

– Spremamo se cijele sedmice za Olimpic, znamo šta nas očekuje i šta moramo raditi da ostvarimo pobjedu. Vjerujem da možemo doći do tri boda – rekao je Radinović.

Željezničar i Olimpic će odmjeriti snage u subotu, 30. jula u 17.30 sati.