Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Leicester “razbio” Guardiolin City

leicester-vardy

Igrala se peta minuta susreta na stadionu King Power. Pokisnuli igrači Manchester Cityja stajali su na centru igrališta i u čudu se gledali. Vidjelo se da je bilo i jako oštrih tonova. Leicester je nakon 300 sekundi nogometa vodio 2:0 golovima Vardyja i Kinga, a na licima Guardiolinih igrača vidjelo se da smrdi na katastrofu. I to veliku.

A kad je Jamie Vardy u 20. minuti zabio i treći gol za “lisice”, bilo je jasno da će City umjesto o sačuvanju bodova morati početi razmišljati o sačuvanju ugleda. U jednoj od najlošijih predstava bilo koje Guardioline ekipe u zadnjih desetak godina u 78. minuti Vardy je kompletirao svoj prvi hat-trick u Premiershipu, a prvi udarac koji je City uputio u okvir gola bio je Kolarovljev gol iz slobodnog udarca u 82. minuti.

Pokušao je City nešto napraviti do kraja, zabio je Nolito i drugi gol u 90. minuti, ali pomoći gostima više nije bilo. Leicester je nakon najlošijeg starta jednog prvaka u novoj sezoni, prvi put podsjetio na prošlosezonski tim koji je na isti način rasturio sve pred sobom. Čvrsta, nevjerovatno kompaktna odbrana i brutalni kontranapadi preko sjajnog Mahreza.

Treći je to put u karijeri Pepa Guardiole da mu je neko zabio četiri gola. Godine 2009. njegovu Barcelonu Atletico je pobijedio 4:3, a prošle sezone mu je Wolfsburg u Bundesligi također utovario četiri gola. A City je omiljena mušterija Claudija Ranierija.

Dobio je osam od zadnjih devet utakmica koje je igrao protiv njih s različitim ekipama.

“Morat ćemo dobro analizirati ovaj poraz, ali svim trenerima treba vremena. Nije se lako vratiti nakon što primiš dva gola u pet minuta. U Engleskoj se jako dobro igraju kontranapadi i to se danas jako dobro vidjelo”, pravdao se Guardiola nakon utakmice.

Dobije li Chelsea sutra West Bromwich, a sve govori da hoće, Conte će imati sedam bodova više od Cityja.

U ovako kompetitivnoj ligi, u kojoj timovima s vrha nije svejedno ni kad idu u goste Sunderlandu ili Hullu, sedam bodova je ozbiljan zaostatak.

Posebno za klub koji je ove sezone potrošio 220 miliona eura na pojačanja od čega 73 samo na golmana Claudia Brava i stopera Johna Stonesa, glavne arhitekte današnjeg debakla u Leicesteru.