Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Pao je Bayern, posrnuo je i Guardiola

Celtic FC v Manchester City FC – UEFA Champions League

U utakmicama 2. kola grupne faze Lige prvaka ove srijede Barcelona je preokretom savladala u gostima Borussiju M'gladbach 2:1, a Pep Guardiola je sa Cityjem odigrao tek 3:3 kod Celtica i prvi put ostao bez pobjede.

Atletico je u Madridu na koljena bacio minhenski Bayern.

Ljubitelji nogometa mogli su uživati ove srijede u utakmicama Lige prvaka u kojima je palo čak 28 golova.

U grupi C bilo je najzanimljivije. Barcelona je u M'gladbach stigla bez Messija, ali u ulozi velikog favorita. Domaći su ipak poveli u 34. minuti golom Thorgana Hazarda i tako je bilo sve do 65. minuta, kada je izjednačio Arda Turan koji je u igru ušao pet minuta ranije umjesto Rakitića.

U 74. minuti Pique je jednu odbijenu loptu ugurao u mrežu i tako donio bodove Kataloncima.

Sjajna je bila druga utakmica u grupi C. Pomalo neočekivano Celtic je u Glasgowu pružio žestok otpor Manchester Cityju i postao prva ekipa koja je uspjela izbjeći poraz protiv Građana otkada na njihovoj klupi sjedi Pep Guardiola.

Celtic je triput vodio uz dva pogotka Dembelea, ali Fernandinho, Sterling i Nolito spasili su bod gostima. Susret je završio 3:3.

U grupi D igrala se repriza polufinala prošlogodišnje Lige prvaka između Atletica i Bayerna. Opet je trijumfovala ekipa iz Madrida zahvaljujući krasnom golu Carrasca u 35. minuti.

Rostov i PSV odigrali su 2:2 u istoj grupi.

U grupi A nije bilo iznenađenja. Arsenal je pobijedio Basela 2:0 uz dva pogotka Walcotta, a PSG je gubio od Ludogoreca, no Matuidi i Cavani pobrinuli su se za preokret i konačnih 3:1.

U grupi B Napoli je ostvario visoku pobjedu protiv Benfice (4:2) i tako čvrsto zasjeo na vrh. Kijevski Dinamo je remizirao na gostovanju kod Bešiktaša (1:1).

Treće kolo igra se nakon reprezentativne pauze.