Mostarski rivali spremni za još jedan derbi (FOTO)

img_7777

Mostar je spreman za još jedan gradski derbi, i ovog puta u okviru Kupa BiH u kojemu će Zrinjski na stadionu u Vrapčićima braniti lako stečenih 3:0 iz prvog susreta Pod Bijelim brijegom.

I raspoloženje u Veležu nakon gostujuće pobjede nad Bosnom Sema u Sarajevu mnogo je bolje nego uoči nedavnog susreta, a trener Ibro Rahimić vjeruje da bi pozitivan rezultat iz ovog susreta mogao biti vjetar u leđa njegovim igračima i na sutrašnjoj utakmici.

“Nismo opterećeni Kupom, iako imamo obavezu prema navijačima odigrati kvalitetan derbi i pokušati iznenaditi favorizovani Zrinjski. Nadam se da će ambijent biti sportski i da ćemo uspjeti ostvariti naš cilj”, rekao je trener Veleža koji ni sutra na raspolaganju neće imati Riada Demića.

U Zrinjskom u velikom stilu žele zaključiti mini seriju derbija s gradskim rivalom, pa je i ovog puta velika želja trijumf nad Veležom.

img_7796

“Rezultat prve utakmice daje određenu sigurnost pred utakmicu u Vrapčićima. Svjesni smo da ništa ne dolazi samo od sebe. Maksimalno smo koncentrisani na utakmicu, i nadam se da će se momci koji sutra budu igrali pokazati u najboljem izdanju i da ćemo izboriti prolaz dalje”, rekao je pomoćni trener Mario Ivanković.