Mourinho: Veoma mi je žao Allardycea

West Ham United v Chelsea – Barclays Premier League

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da mu je veoma žao Sama Allardycea, koji je nakon samo 67 dana na klupi Engleske, sporazumno raskinuo ugovor s Fudbalskim savezom (FA) ove zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

U javnosti se pojavio snimak na kojem je Allardyce s dvojicom muškaraca, koji su navodno predstavljali investicionu firmu s Dalekog istok, razgovarao o tome kako se mogu zaobići pravila FA o transferima igrača. Nakon sastanka s rukovodstvom saveza dogovoren je sporazumni prekid saradnje.

“Volim Sama. Veoma mi je žao, jer znam da je to bio njegov posao iz snova. Ovo što se desilo ni na koji način neće uticati na moj odnos s njim. Volio sam ga i poštovao ranije, a tu se neće ništa promijeniti ni u buduće. To je između njega i Fudbalskog saveza”, kazao je Mourinho, prenose britanski mediji.

Allardyce je tokom vremena provedenog na poziciji selektora Englesku vodio u samo jednoj utakmici. Bilo je to 4. septembra, kada je “Gordi Albion” u prvom kolu grupe “F” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine savladao Slovačku u gostima rezultatom 1:0.